maskerina

Nga fundi i shekullit të nëntëmbëdhjetë deri në vitet 1970, është bërë përparim në fushën e stomatologjisë duke kaluar nga pajisjet e mëdha për telat e dhëmbëve, tek pajisja klasike e sotme, që ne mund të përkufizojmë si aparate Invisalign apo Maskerina Transparente. Para kësaj, çdo dhëmb i vetëm ishte i veshur me metal, me […]

Implant Dentar

ÇFARË JANË IMPLANTET DENTARE? Një implant dentar është një protezë që përdoret për të zëvendësuar dhëmbët, të cilët mungojnë. Një vidë e vogël titani, që futet në kockën e nofullës, në krye të së cilës mund të ngjitet një kurorë e vetme (kapelë), një urë fikse, një protezë e pjesshme ose protezë e plotë. Pasi […]

All on Four - Brianza Dent

Koncepti All on 4   Termi All-on-4, i referohet ‘të gjithë’ dhëmbëve që mbështeten ‘në katër’ implante dentare, një procedurë kirurgjikale dhe teknike protestodontike.  Për rehabilitimin total të pacientit pa dhëmbë, ose për pacientët me dhëmbë të thyer, dhëmbë të prishur ose dhëmbë të dëmtuar për shkak të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve. Ky trajtim […]

implant dentar

Pacientët gjithmonë kanë pyetje në lidhje me procedurën dentare që do t’i nënshtrohen. Nga sa kohë do të zgjasë procesi, nëse është i dhimbshëm, sa kushton, por mbi të gjitha për çfarë është i gjithë procesi. Kur bëhet fjalë për implantet dentare, procesi është shumë i drejtpërdrejtë. Në këtë artikull, do të mësoni të gjitha […]

Strategjitë e planifikimit të trajtimit për implantologjinë dentare duke përdorur teknikën All-on-Four. Kujdesi për implantet dentare ka revolucionarizuar protetikën. Protokollet tradicionale të ngarkimit të implanteve kërkonin mbjelljen e implanteve për katër deri në gjashtë muaj përpara se t’i rivendosnin ato me një protezë. Raportet e hershme të ngarkimit të menjëhershëm në ditën e operacionit dolën […]

Në çdo operacion, ka gjithmonë disa rreziqe dhe komplikime të mundshme për pacientin. Planifikimi i kujdesshëm është i rëndësishëm për të siguruar që një pacient të jetë mjaft i shëndetshëm për t’iu nënshtruar një operacioni oral dhe për tu shëruar siç duhet. Ashtu si çdo procedurë kirurgjike orale, çrregullimet e gjakderdhjes, infeksionet, alergjitë, kushtet ekzistuese […]

Implantet dentare siç i njohim sot janë shpikur në vitin 1952 nga një kirurg ortopedik suedez i quajtur Per-Ingvar Brånemark. Në stomatologji ato konsiderohen ai metoda më standarde për zëvendësimin protetik të dhëmbëve që mungojnë. Një implant dentar është një pajisje kirurgjikale që vendoset në kockën e nofullës dhe lihet të shkrihet me kockën për […]

Implante Dentare - Brianza Dent

Përpara se të diskutojmë rëndësinë e zëvendësimit të dhëmbëve, ne artikullin Implant dentar dhe metodat e vendosjes së implanteve dentare kemi trajtuar fillimisht përgjigjen për  pyetjen më të zakonshme: Cfarë është saktësisht një Implant dentar?  Implant Dentar   Implantet dentare janë zgjidhja më e mirë për të simuluar pamjen, ndjesinë dhe funksionin e dhëmbëve natyralë. Implante […]

Sapo morët lajmin nga dentisti juaj se do t’ju duhen implante dentare?  Nuk dini kë të zgjidhni për shkak të të gjitha zgjedhjeve dhe mundësive për implante dentare? Ky artikull mund t’jua bëjë zgjedhjen pak më të lehtë.  Çfarë janë implantet dentare? Implantet krijohen nga titani i pastër. Ata janë mjaft të vegjël, futen në […]

Çfarë janë kurorat dentare? Kurorat dentare janë këllëfë që vendosen apo çimentohen drejtpërdrejt në dhëmb ose në një implant dentar. Dentistët shpesh rekomandojnë kurora si një mënyrë për të mbështetur dhëmbët e thyer, të dobët ose të keqformuar. Kurorat dentare mund të përdoren dhe për të mbuluar një dhëmb që është shumë i prishur ose […]

All on Four - Brianza Dent

A mund të zëvendësojnë vetëm katër implante të gjithë dhëmbët në pjesën e sipërme ose të poshtme të gojës tuaj? Falë përparimeve në teknologjinë e implanteve dentare, kjo përgjigje është një PO e fortë. Humbja e dhëmbëve është nje fenomen i zakonshëm tek të rriturit, veçanërisht tek mosha e tretë. Në vend që të vendosin […]

Të gjithë duam të kemi buzëqeshjen perfekte! Për këtë arsye kërkesa për dentistrinë estetike po rritet ndjeshëm. Pacientët, përvecse për shëndetin e gojës apo funksionalitetin e dhëmbëve, po i japin gjithnjë e më shumë rëndësi edhe anës estetike. Pacientët tek Brianza Dent shpesh kërkojnë zgjidhje të shpejtë dhe efektive për problemet e vogla estetike si […]

Implant Dentar - Brianza Dent

Sa kohë do t’ju duhet të vendosni Implantet Dentare tek Brianza dent?  Ne bazë të llojit të kockës, te moshës apo gjendjes tuaj shëndetësore ekziston një kohë e caktuar gjatë së cilës implantet lidhen me kockën e cila varion nga 3-6 muaj. Ne po ju bëjmë një përmbledhje hap pas hapi të asaj që përfshihet […]

Luan Mavriqi - Brianza Dent

Të gjithë duan të kenë një buzëqeshje që mund të jenë krenarë ta tregojnë. Kur dikush buzëqesh më shpesh, ka shumë të ngjarë të ndihet i lumtur dhe i sigurt. Dhe kur dikush ndihet komod dhe i sigurt, ka shumë më shumë mundësi që të ketë një jetë të suksesshme.  Nuk ka Justifikime!  Në një […]

Dhëmbët e shtrembër dhe një kafshim i keq mund të çojnë në një sërë problemesh të shëndetit oral! Nëpërmjet ortodoncisë dhëmbët mund të drejtohen tek të rriturit, adoleshentët ose fëmijët, duke përdorur mbajtëse që mund të jenë fikse ose të lëvizshme, të cilat  mund të rregullohen dhe mund të drejtojnë dhëmbët duke lejuar rritjen dhe […]

Implante Dentare - Tirane

Një implant dentar është vidë titani që vepron si zëvendësim i rrënjës së dhëmbit që mungon. Për shkak se ndërveprojnë me indet e mishrave të dhëmbëve dhe strukturën kockore të gojës implantet dentare  risjellin në mënyrë më efektive funksionin dhe pamjen e dhëmbëve natyral. Ja çfarë duhet të dini për llojet dhe teknikat e implantit […]

Turizmi Dentar - Brianza Dent

Pse të huajt po zgjedhin Shqipërinë? Turizmi dentar është termi që përdoret për të përshkruar udhëtimet ndërkombëtare me qëllim marrjen e shërbimeve dentare. Kategoritë e zakonshme të trajtimeve që ndjekin turistët mjekësorë në të gjithë botën përfshijnë: Shërbimet dentare, kirurgjinë ortopedike, kirurgjinë estetike, trajtimet e fertilitetit, transplantimin e organeve dhe indeve si dhe trajtimin e […]

Llojet e Implanteve Dentare - Brianza Dent

Mungesa e një dhëmbi jo vetëm që nuk është e këndshme nga ana estetike por është edhe e dëmshme për shëndetin tonë në tërësi. Pavarësisht mirmbajtjes së higjenës së gojës gjithsecilit mund ti ndodhi të humbë një apo disa dhëmbë. Arsyet mund të jenë mosha, sëmundje të ndryshme, aksidente, etj. Me humbjen e një dhëmbi […]