Aparatet Dentare me Oferte Tirane – Brianza Dent

Aparatet Dentare

Telat e Dhëmbëve Çmimet - Brianza Dent

Aparatet Dentare

Ortodoncia është një specialitet i veçantë në stomatologji dhe merret me drejtimin e dhëmbëve, rregullimin e problemeve të kafshimit dhe raportin e nofullave me njëra-tjetrën dhe sistemin dentofacial.

Aparatet Invisalign në Tiranë

Kush nuk dëshiron një buzëqeshje të bukur? Paraqitja e dhëmbëve dhe buzëqeshja është thelbësore që të ndihemi mirë. Të gjithë jemi gati për pak ndihmë nga dentisti për të marrë atë buzëqeshje të përsosur. Një nga alternativat që na ofrohen sot janë aparatet Invisalign.

Invizalign është i lëvizshëm dhe transparent, gati i padukshëm, bëhet me porosi për dhëmbët tuaj. Këllëfet invizalign, mbahen rreth 22 orë në ditë, ndërrohen çdo 3 javë dhe numri i tyre varet nga anomalia. Këshillohen për problemet e lehta te dhëmbëve të shtrembër.

Invizalign është i lëvizshëm dhe transparent, gati i padukshëm, bëhet me porosi për dhëmbët tuaj. Këllëfet invizalign, mbahen rreth 22 orë në ditë, ndërrohen çdo 3 javë dhe numri i tyre varet nga anomalia. Këshillohen për problemet e lehta te dhëmbëve të shtrembër.

Pak nga pak, dhëmbët tuaj zhvendoset në vendin ku duhet të jenë, duke krijuar nje buzëqeshje mahnitëse.

Përveç padukshmërisë dhe komoditetit ka shumë arsye të tjera për të zgjedhur invizalign.

Këto janë disa nga arsyet:

– Është njëlloj efektive si aparatet tradicionale me braketa.

– Ndihmon paraqitjen tuaj sa më estetike gjatë kohës së trajtimit.

– Krijon lehtësira në të ngrënien e ushqimit.

– Krijon lehtësira në të ngrënien e ushqimit.

– Estetika, është një arsye kryesore që njerëzit zgjedhin invizalign. Njësitë praktikisht të padukshme i bëjnë pacientët të ndihen komod për trajtimin e dhëmbëve te tyre.

– Mund të krijojë një mbrojtje të sigurte për dhëmbët gjatë aktiviteteve sportive duke siguruar mbrojtje nga goditjet apo tronditjet e mundëshme.

– Higjena personale dentare ka facilitetet e saj pasi me heqjen e invizalign ju mund të përdorni furçën dhe fillin dentar në menyre normale.

– Invizalign krijon një mbrojtje për personat të cilët kërcëllijnë dhëmbët gjatë gjumit, pasi ndalon bluarjen e dhëmbëve me njëri tjetrin.

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

Anomalitë në Ortodonci

Anomali konsiderohen të gjitha devijimet nga norma.

Ato mund të jenë skeletike ose dentare si psh:

– Kafshimet e hapura

– Kafshimet e thella

– Klasat e dyta skeletike dhe dentare

– Klasat e treta skeletike dhe dentare

– Kafshimet e kryqëzuara

– Grumbullimet dentare

Aparate fiks

Përdoren për drejtimin e dhëmbëve tek fëmijët-adoleshentët me denticion të përhershëm dhe tek të rriturit e çdo moshe. Ato mund të jenë metalike dhe estetike qeramike (të bardhë ose transparent).
Ndryshimi është vetëm në pamje dhe jo në funksion apo kohëzgjatje trajtimi.

Aparatet fiks metalike

Këto aparate përbëhen nga braketat metalike dhe harqet Ni-Ti dhe të çelikut. Ato mund të zgjidhen nga të gjithë pacientët që nuk e kanë problem dukjen e aparatit metalik.

Aparatet fiks estetike

Këto aparate përbëhen nga braketat qeramike transparente dhe harqet e padukshëm, në muajt e parë e më pas nga harqe metalike. Janë shumë efikasë në trajtimin e problemeve orodontike tek adoleshentët dhe pacientët e rritur të cilët dëshirojnë që aparati i tyre të jetë thuajse i padukshëm.

Telat e Dhëmbëve Çmimet - Brianza Dent

Aparatet Self–LIGATING (DAMON):

Kjo është një teknike e re, revolucionare në ortodonci e cila:

– I ofron pacientit më shumë komoditet

– Lehtësi në pastrimin e dhëmbëve që mbajnë braketat

– Shkurtimin e kohës së trajtimit

– Reduktimin e numrit te vizitave (aktivizimeve) gjatë trajtimit

– Përdorimi i kesaj teknike redukton mundësitë e nevojës për heqjen e dhëmbëve në trajtimet ortodontike

– Konsiderohet si një sistem low-friction pra që siguron lëvizjen e dhëmbëve duke ushtruar forca më të lehta, biologjikisht më të pranueshme për sistemin dentar duke reduktuar në disa muaj kohëzgjatjen e trajtimit.

Mosha e trajtimit

Disa anomali, kryesisht ato skeletike (si psh kafshimet e kryqëzuara; klasat e treta skeletike; kafshimet e hapura etj) duhet të trajtohen që në fëmijëri sepse, jo vetëm që nuk kanë mundësi vetërregullimi por me kalimin e kohës ato përkeqësohen.

Disa anomali të tjera (kryesisht ato të dhëmbëve) mund të trajtohen edhe në moshë madhore.

Sa më shpejt të diagnostikohet një anomali dhe sa më shpejt të zgjidhet momenti i duhur i trajtimit të saj aq më i sigurt është rezultati.

Konsulta e parë

Prindërit duhet të tregohen të kujdesshëm që kur dalin për herë të parë dhëmballët e para të përhershme (rreth 6 vjeç) të bëjnë një konsultë me mjekun ortodont.

Disa anomali mund të evidentohen edhe më herët.

Kohëzgjatje e trajtimit

Trajtimet ortodontike me aparate fikse zgjasin nga 8-24 muaj, në varësi të problemit dhe aparatit të përdorur.

Dhimbja

Trajtimet ortodontike nuk shkaktojnë dhimbje por ka një përiudhë të shkurtër (deri një javë) akomodimi të pacientit me aparatin dhe presionin e lehtë që ai ushtron mbi dhëmbët. Në raste të rralla mund të merret një analgjezik (qetësues për dhimbjen) si paracetamol, Oki etj.

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

Ngrënia

Pasi vendosim aparatin (atë fiks) pacientët duhet të bëhen të kujdesshëm me ngrënien por mund të konsumojnë cdo ushqim që ata dëshirojnë. Kujdes i veçantë duhet treguar për ushqimet e forta të cilat mund të shkëpusin braketat, ndaj ato më parë duhet të prihen në copa të vogla.

Higjena

Ajo duhet të jetë maksimale, larje tre herë në ditë sidomos pas vakteve kryesore dhe shpëlarje e gojës në vaktet e ndermjetme. Larja duhet të bëhet e rregullt mbi dhe nën braketa në çdo sipërfaqe të dhëmbëve në mënyrë që të mos mbetet asnjë mbeturinë ushqimore në zonat rreth braketave që më pas mund të shkaktojë karies të dhëmbëve. I këshillueshëm është edhe përdorimi i shpëlarësve të ndryshëm të gojës në mëngjes dhe në darkë.
Këshillohet përdorimi i furçave ortodontike, të cilat lehtësojnë larjen e dhëmbëve.

Aparate të lëvizshme

Përdoren kryesisht tek fëmijët me denticion të përzier (kur fëmija ka në gojë dhëmb qumështi dhe të përhershëm). Ato shërbejnë kryesisht për rregullimin e raportit të nofullave me njëra-tjetrën, përfitimin e hapësirave të vogla, zgjerim të lehtë të arkadave, ruajtjen e hapësirave në rastet e humbjes së parakohshme të dhëmbëve të qumështit.

Aparatet Dentare

Ortodoncia është një specialitet i veçantë në stomatologji dhe merret me drejtimin e dhëmbëve, rregullimin e problemeve të kafshimit dhe raportin e nofullave me njëra-tjetrën dhe sistemin dentofacial.

Telat e Dhëmbëve Çmimet - Brianza Dent

Invisalign

Kush nuk dëshiron një buzëqeshje të bukur? Paraqitja e dhëmbëve dhe buzëqeshja është thelbësore që të ndihemi mirë. Të gjithë jemi gati për pak ndihmë nga dentisti për të marrë atë buzëqeshje të përsosur. Një nga alternativat që na ofrohen sot janë aparatet Invisalign.

Invizalign është i lëvizshëm dhe transparent, gati i padukshëm, bëhet me porosi për dhëmbët tuaj. Këllëfet invizalign, mbahen rreth 22 orë në ditë, ndërrohen çdo 3 javë dhe numri i tyre varet nga anomalia. Këshillohen për problemet e lehta te dhëmbëve të shtrembër.

Invizalign është i lëvizshëm dhe transparent, gati i padukshëm, bëhet me porosi për dhëmbët tuaj. Këllëfet invizalign, mbahen rreth 22 orë në ditë, ndërrohen çdo 3 javë dhe numri i tyre varet nga anomalia. Këshillohen për problemet e lehta te dhëmbëve të shtrembër.

Pak nga pak, dhëmbët tuaj zhvendoset në vendin ku duhet të jenë, duke krijuar nje buzëqeshje mahnitëse.

Përveç padukshmërisë dhe komoditetit ka shumë arsye të tjera për të zgjedhur invizalign.

Këto janë disa nga arsyet:

– Është njëlloj efektive si aparatet tradicionale me braketa.

– Ndihmon paraqitjen tuaj sa më estetike gjatë kohës së trajtimit.

– Krijon lehtësira në të ngrënien e ushqimit.

– Krijon lehtësira në të ngrënien e ushqimit.

– Estetika, është një arsye kryesore që njerëzit zgjedhin invizalign. Njësitë praktikisht të padukshme i bëjnë pacientët të ndihen komod për trajtimin e dhëmbëve te tyre.

– Mund të krijojë një mbrojtje të sigurte për dhëmbët gjatë aktiviteteve sportive duke siguruar mbrojtje nga goditjet apo tronditjet e mundëshme.

– Higjena personale dentare ka facilitetet e saj pasi me heqjen e invizalign ju mund të përdorni furçën dhe fillin dentar në menyre normale.

– Invizalign krijon një mbrojtje për personat të cilët kërcëllijnë dhëmbët gjatë gjumit, pasi ndalon bluarjen e dhëmbëve me njëri tjetrin.

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

Anomalitë në Ortodonci

Anomali konsiderohen të gjitha devijimet nga norma.

Ato mund të jenë skeletike ose dentare si psh:

– Kafshimet e hapura

– Kafshimet e thella

– Klasat e dyta skeletike dhe dentare

– Klasat e treta skeletike dhe dentare

– Kafshimet e kryqëzuara

– Grumbullimet dentare

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

Aparate fiks

Përdoren për drejtimin e dhëmbëve tek fëmijët-adoleshentët me denticion të përhershëm dhe tek të rriturit e çdo moshe. Ato mund të jenë metalike dhe estetike qeramike (të bardhë ose transparent).
Ndryshimi është vetëm në pamje dhe jo në funksion apo kohëzgjatje trajtimi.

Aparatet fiks metalike

Këto aparate përbëhen nga braketat metalike dhe harqet Ni-Ti dhe të çelikut. Ato mund të zgjidhen nga të gjithë pacientët që nuk e kanë problem dukjen e aparatit metalik.

Aparatet fiks estetike

Këto aparate përbëhen nga braketat qeramike transparente dhe harqet e padukshëm, në muajt e parë e më pas nga harqe metalike. Janë shumë efikasë në trajtimin e problemeve orodontike tek adoleshentët dhe pacientët e rritur të cilët dëshirojnë që aparati i tyre të jetë thuajse i padukshëm.

Telat e Dhëmbëve Çmimet - Brianza Dent

Aparatet Self–LIGATING (DAMON):

Kjo është një teknike e re, revolucionare në ortodonci e cila:

– I ofron pacientit më shumë komoditet

– Lehtësi në pastrimin e dhëmbëve që mbajnë braketat

– Shkurtimin e kohës së trajtimit

– Reduktimin e numrit te vizitave (aktivizimeve) gjatë trajtimit

– Përdorimi i kesaj teknike redukton mundësitë e nevojës për heqjen e dhëmbëve në trajtimet ortodontike

– Konsiderohet si një sistem low-friction pra që siguron lëvizjen e dhëmbëve duke ushtruar forca më të lehta, biologjikisht më të pranueshme për sistemin dentar duke reduktuar në disa muaj kohëzgjatjen e trajtimit.

Mosha e trajtimit

Disa anomali, kryesisht ato skeletike (si psh kafshimet e kryqëzuara; klasat e treta skeletike; kafshimet e hapura etj) duhet të trajtohen që në fëmijëri sepse, jo vetëm që nuk kanë mundësi vetërregullimi por me kalimin e kohës ato përkeqësohen.

Disa anomali të tjera (kryesisht ato të dhëmbëve) mund të trajtohen edhe në moshë madhore.

Sa më shpejt të diagnostikohet një anomali dhe sa më shpejt të zgjidhet momenti i duhur i trajtimit të saj aq më i sigurt është rezultati.

Konsulta e parë

Prindërit duhet të tregohen të kujdesshëm që kur dalin për herë të parë dhëmballët e para të përhershme (rreth 6 vjeç) të bëjnë një konsultë me mjekun ortodont.

Disa anomali mund të evidentohen edhe më herët.

Kohëzgjatje e trajtimit

Trajtimet ortodontike me aparate fikse zgjasin nga 8-24 muaj, në varësi të problemit dhe aparatit të përdorur.

Dhimbja

Trajtimet ortodontike nuk shkaktojnë dhimbje por ka një përiudhë të shkurtër (deri një javë) akomodimi të pacientit me aparatin dhe presionin e lehtë që ai ushtron mbi dhëmbët. Në raste të rralla mund të merret një analgjezik (qetësues për dhimbjen) si paracetamol, Oki etj.

Ngrënia

Pasi vendosim aparatin (atë fiks) pacientët duhet të bëhen të kujdesshëm me ngrënien por mund të konsumojnë cdo ushqim që ata dëshirojnë. Kujdes i veçantë duhet treguar për ushqimet e forta të cilat mund të shkëpusin braketat, ndaj ato më parë duhet të prihen në copa të vogla.

Higjena

Ajo duhet të jetë maksimale, larje tre herë në ditë sidomos pas vakteve kryesore dhe shpëlarje e gojës në vaktet e ndermjetme. Larja duhet të bëhet e rregullt mbi dhe nën braketa në çdo sipërfaqe të dhëmbëve në mënyrë që të mos mbetet asnjë mbeturinë ushqimore në zonat rreth braketave që më pas mund të shkaktojë karies të dhëmbëve. I këshillueshëm është edhe përdorimi i shpëlarësve të ndryshëm të gojës në mëngjes dhe në darkë.
Këshillohet përdorimi i furçave ortodontike, të cilat lehtësojnë larjen e dhëmbëve.

Aparate të lëvizshme

Përdoren kryesisht tek fëmijët me denticion të përzier (kur fëmija ka në gojë dhëmb qumështi dhe të përhershëm). Ato shërbejnë kryesisht për rregullimin e raportit të nofullave me njëra-tjetrën, përfitimin e hapësirave të vogla, zgjerim të lehtë të arkadave, ruajtjen e hapësirave në rastet e humbjes së parakohshme të dhëmbëve të qumështit.

Aparate Invisalign në Tiranë Çmimet - Brianza Dent

   Rr. Bardhok Biba, Pll. Hodaj, Ap.
A9, Tirana – Albania

info@brianzadent.al

Hën – Sht 8.00 – 18.00

+355 69 704 0055
+39 392 36 92 789